Tarta cu praz si branza feta

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 8 Oct 2011 | 4369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 5 frunze proaspete de salvie, tocate marunt
  • ¼ lingurita praf de copt
  • Umplutura
  • 1 tija praz, taiata rondele
  • 4 rosii, foliate
  • 200 gr branza feta,sfaramitata
  • 3 oua
  • 50 ml lapte
  • sare si piper, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu praz si branza feta:

1. Incinge cuptorul la 180°C.

2.Pentru aluat, bate untul cu ouale, sarea, salvia si praful de copt apoi incorporeaza faina. Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina apoi pune-l intr-o tava de tarta. Da aluatul la rece 5 minute.

3.Aseaza apoi prazul rosiile si branza in urmatorul mod : pui rondele de praz apoi felii de rosii iar apoi bucatele de branza feta iar apoi repeata aceasta procedura pana se termina legumele si branza. Bate ouale cu laptele, sare(se pune putina deoacere branza feta este sarata) si piper. Se toarna amestecaul cu ou peste legume si branza si se da la copt 60 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu praz si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Saratele din iaurt cu feta si oregano